IRL hoidub veel populismist (1)

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Allikas: Turu-Uuringute AS, graafika: Silver Alt

Erakond Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) on oma tegemistega jõudnud punkti, kus piltlikult öeldes jääb nina juba vee alla ja hapnikku enam peale ei tule. Praegu neil kopsudes õhku pisut jagub, ent raske öelda, kui kauaks.

Mõne asjatundja hinnangul on tõehetkeks lähenevad presidendivalimised, teiste hinnangul 2017. aasta sügisel toimuvad kohaliku omavalitsuse valimised. Selge on see, et kui 3. märtsil 2019 on IRL sama populaarne kui praegu, siis järgmises riigikogu koosseisus neid enam ei ole.

Kui nädalavahetusel tuli välja Eesti Rahvusringhäälingu tellitud ja Turu-uuringute ASi läbi viidud erakondade populaarsusreiting, mis näitas erakonnale neljaprotsendilist toetust, siis võttis see nii mõnelgi IRLi poliitikul jalad nõrgaks. On ju see erakond ja tema eellased olnud osaks paljudest olulistest sündmustest Eesti poliitilises ajaloos ja nüüd ollakse valimiskünnisest allpool.

Puudulik teavitustöö

Mõne hinnangul on see lausa Mart Laari tagasikutsumist väärt olukord: oli ju tema see, kes traageldas kaks erakonda, Isamaaliidu ja Res Publica, enne 2007. aasta riigikogu valimisi ühtseks löögirusikaks kokku.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles