IRLi eestseisus: oleme erakonnamaastikul selge sihi ja eesmärgiga (2)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isamaa 2.0 on IRLi uus visioon erakonna ja Eesti arengust.
Isamaa 2.0 on IRLi uus visioon erakonna ja Eesti arengust. Foto: Jaanus Lensment

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) eestseisus arutas täna erakonna positsiooni poliitikamaastikul ja vaatas läbi käesoleva aasta tegevusplaani.

Eestseisuse hinnangul on erakond täitnud oma põhilised valimislubadused ja panustanud töösse valitsuses. «On selge, et valitsusvastutuse kandmise kõrval on vajaka jäänud oma tegevuse selgitamisel valijatele ja siin tuleb erakonna tegevust parendada,» teatati erakonna pressiteate vahendusel.

Eestseisuse arvates on erakonna ülesandeks viia läbi aastaid seisnud reformid, nagu näiteks haldusreform ja majandusreformid konkurentsivõime parandamiseks.

Eestseisus möönis, et erakonna strateegiline positsioon on keeruline, kuna ollakse valitsuses ja kantakse valitsusvastutust olukorras, kus kaks opositsioonierakonda kandideerivad samadele valijatele.

«Samas on selge, et populismiajastul on vajadus Eesti rahvusriigi arengut tagavat erakonda ja see roll on IRLi kanda. Meie kõige suuremaks väljakutseks on rahvastiku vähenemise ja kahanemise peatamine ja majanduse konkurentsivõimelisuse tagamine, millega teised rahvuslikud jõud ei tegele,» seisis teates.

Järgmiseks suuremaks väljakutseks erakonnale on eestseisuse arvates tagada eestimeelse presidendi valimine, kes oleks rahva ühendaja ja toetaks vajalike muutuste elluviimist ühiskonnas. «IRL saab aru oma vastutusest presidendivalimistel, kuna erakonda kuulub 75 kohaliku omavalitsuse juhti.»

Selleks on erakond 5. juunil kokku kutsunud avatud volikogu raames presidenditalgud, kus arutatakse erakonna positsioone presidendivalimistel ja käsitletakse Isamaa 2.0 programmi käigus väljatöötatud poliitikaid. Presidenditalgutele on oodatud lisaks volikogu liikmetele ka kohalike omavalitsuse juhid ja aktiivsed erakonna liikmed.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles