Moodne ahi ei lenda, õpetab aga küll

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moodne ahi oskab õigel ajal veest auru teha, saab hakkama sous-vide’ga, õpetab kokkama ja tundub mõnikord isegi peremehest targem olema. Juhiroll on seni siiski veel inimesel.
Moodne ahi oskab õigel ajal veest auru teha, saab hakkama sous-vide’ga, õpetab kokkama ja tundub mõnikord isegi peremehest targem olema. Juhiroll on seni siiski veel inimesel. Foto: Eero Vabamägi

Nüüdisaegne ahi oskab lisaks keetmisele ja küpsetamisele kokka õpetada. Vähe sellest – ta toob kodukööki tippkokkade hästi hoitud saladusi ja oskab end tagatipuks ise puhtaks küürida.

Köök on kodu süda ja ahi selle südame kese. Läbi aegade ja paljudes lugudes on ahjul olnud oluline roll – küll on sellel lebatud, küll sõidetud, kuid mis peamine – sellega on perele ja külalistele head ja paremat küpsetatud. Mõnest vanast majast leiab ehk ka veel Juhan Liivi aegse iidse ahju («Tüdruk võtab ahjust leiba, sooja leiba – mõtelge!»), aga millised on need ahjud, millest tänapäeval küpsetisi välja võetakse?

Et käes on suvi, mil töökas eestlane armastab remonti teha ja kodu ümber korraldada, siis on ka õige aeg rääkida moodsatest ahjudest. Teejuhiks võtsin Electrolux Eesti integreeritava kodutehnika müügijuhi Kersti Saarma, kelle sõnul on tänapäeval ahjud muutunud üha võimekamaks ja nutikamaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles