Kaitseminister nimetas ametisse kaitseväe kolm tippjuhti

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Hannes Hanso.
Kaitseminister Hannes Hanso. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kaitseminister Hannes Hanso nimetas täna kaitseväe juhataja ettepanekul ametisse alates 18. juulist kaitseväe juhataja asetäitjaks brigaadikindral Indrek Sireli, alates 15. juulist kaitseväe peastaabi ülemaks kolonel Martin Heremi ja alates 21. juunist toetuse väejuhatuse ülemaks kolonel Rauno Sirgi.

Kaitseminister Hannes Hanso kohtus Tallinnas läinud nädalal brigaadikindral Indrek Sireli ja kolonel Martin Heremiga.

«Kaitseliidu taasasutajaliige, Eestis kaitseväe teenistust alustanud kolonel Martin Herem on uue põlvkonna ohvitser, kes on paistnud silma uuendusmeelsuse ja loomingulisusega. Eesti-suurune riik peabki kasutama innovaatilisi lahendusi ülekaaluka vastase heidutamiseks ja kui olukord seda nõuab, siis ka tõrjumiseks,» ütles kaitseminister Hannes Hanso pärast käskkirja alla kirjutamist.

«Brigaadikindral Indrek Sirelil on aukartustäratav teenistuskogemus ja rahvusvahelise koostöö pagas, mida meil läheb kindlasti tarvis Eesti sõjalise kaitse edasi arendamiseks ja eriti kollektiivkaitse viimiseks järgmisele tasemele.»

Brigaadikindral Indrek Sirel teenib praegu NATO Brunssumi ühendväejuhatuse väljaõppe osakonna ülemana. Brigaadikindral Sirel on varem teeninud maaväe ülema ja Scoutspataljoni ülema ametikohtadel.

Kolonel Martin Herem on praegu Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste ülem. Varem on Herem teeninud Kirde kaitseringkonna ülemana.

Kolonel Rauno Sirk on varem teeninud lennuväebaasi ülema, õhuväe staabi ülema ja Eesti esindaja asetäitja NATO Euroopa Liitlasvägede Ülemjuhatuse (SHAPE) juures ametikohtadel.

Kaitseminister otsustas autasustada senist kaitseväe juhataja asetäitjat brigaadikindral Artur Tiganikku ja kaitseväe peastaabi ülemat kommodoor Igor Schvedet riigikaitse arengukava 2013-2022 kohusetundliku ja järjekindla rakendamise eest kaitseministeeriumi II klassi teeneteristiga. 2014. aastal loodud toetuse väejuhatuse esimene ülem kolonelleitnant Kalev Koidumäe pälvis kaitseväe logistikasüsteemi pikaajalise, pühendunud ja tulemusliku arendamise eest kaitseministeeriumi III klassi teeneteristi.

Brigaadikindral Artur Tiganik jätkab teenistust Eesti sõjalise esindajana NATO Euroopa Ülemjuhatuse (SHAPE) juures, kommodoor Igor Schvede Eesti sõjalise esindajana Euroopa Liidu ja NATO juures ning kolonelleitnant Kalev Koidumäe kaitseministeeriumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles