Selgus kaks last haiglasse viinud gaasiõnnetuse põhjus (3)

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetus leidis aset majas, mis ehitati sadakond aastat tagasi Peeter Suure merekindluse garnisonile.
Õnnetus leidis aset majas, mis ehitati sadakond aastat tagasi Peeter Suure merekindluse garnisonile. Foto: Martin Ilustrumm

Tehnilise Järelevalve Amet (TJA) vaatas üle korteri, kust möödunud nädalal viidi kaks last vingumürgituse tõttu haiglasse. Taas selgus, et eksimuste tõttu oli gaasi kasutamine muutunud üürilistele üliohtlikuks.

Tallinnas Kopli tänaval sai eelmisel nädalal kaks last gaasiboilerist vingumürgituse, kiirabi toimetas nad haiglasse.

«TJA poolt tehtud paikvaatluse põhjal võib öelda, et vingugaasimürgistuse juhtumi põhjuseks oli vannitoas ripplae taga asetseva korstna suitsukanali avatud puhastusluuk, kust köögis asuva gaasiseadme põlemisgaasid pääsesid otse vannituppa,» selgitas TJA tehnikaosakonna juhataja Priit Poschlin.

Ta lisas, et ohtlikku olukorda võimendas vannituppa paigaldatud sundventilatsioon, mis tekitas vannituppa ja korterisse alarõhu ja põhjustas tõenäoliselt ka gaasiseadme suitsukanali vastupidise toimimise. 

Ehk siis maakeeli oli vannitoas auk, kuhu põlemisgaasid suitsukanali asemel tungisid. Vingugaasiandurit selles korteris ei olnud.

Korteris elavad üürnikud. TJA keelas omanikul gaasipaigaldise kasutamise, seni kuni gaasipaigaldis ja sellega seotud tehnosüsteemid viiakse nõuetega vastavusse.

Häirekeskus sai 11. mai õhtul kell 21.33 teate, et Põhja-Tallinnas Kopli tänaval on kortermaja ühes korteris hakanud tavapärase õhtuse vanniskäigu ajal halb 1,8-aastasel ja 4,7-aastasel lapsel. Väiksem laps hakkas kaotama teadvust, teatas Põhja päästekeskus.

Korteris kasutatakse vannivee soojendamiseks gaasiveesoojendit. Pereema kutsus kohe kiirabi ja päästjad ning avas korteri aknad. Lapsed viidi lastehaiglasse kontrolli, kus neil tuvastati vingumürgitus. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles