Las Vegases peeti suur tehnoloogiamess

Kuldar Kullasepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
General Motorsi EN-V linnaliikur.
General Motorsi EN-V linnaliikur. Foto: AFP / Scanpix

Traditsiooniliselt kogunevad maailma juhtivad tehnoloogia­ettevõtted aasta algul Las Vegases, kus toimuval Consumer Electronic Showl (CES) näidatakse oma uusimaid tooteid ja ideid. Kuldar Kullasepp teeb siinkohal ülevaate põnevamatest toodetest.

Sony seikleb 3D-maailmas

CESil sai ootuspäraselt suure tähelepanu osaliseks 3D-tehnoloogia, mis juba paar aastat püüab massidesse jõuda. Sony näitas oma uusi saavutusi, millest kõige märkimisväärsemaks võib pidada 3D-telerit, mille vaatamiseks pole vaja spetsiaalseid prille.

Just prillid on üks põhjus, miks 3D-telerid pole saavutanud oodatud tähelepanu. Esialgu küll vaid prototüübid, kuid juba on näha, et Sony on prillivaba 3D-tehnoloogia arengus teistest sammu ees.
Samuti esitles Sony esimest tõelist kõrgresolutsiooniga 3D-videot salvestavat lõpptarbijatele suunatud videokaamerat. Kui senised 3D-videokaamerad on kasutanud ühte pilditöötlusprotsessorit ja ühte sensorit, siis Sony HDR-TD10 sisaldab kummagi «silma» jaoks oma protsessorit ja sensorit.

Tulemuseks on tõeline full-HD resolutsioonis 3D-kaamera. Hinnasildile on kirjutatud aga rasvased 1200 eurot.

Samsung ühendas tahvel- ja sülearvuti
Kuigi puutetundliku tahvelarvuti ja traditsioonilise sülearvuti sümbioos pole midagi uut, siis Samsungi uus, 7. seeria arvutiperekond väärib siiski tähelepanu. Esmapilgul konkurentidest kohmakam tahvelarvuti peidab oma ekraani taga väljaliuguvat täissuuruses klaviatuuri, mis muudab tahvelarvuti hetkega sülearvutiks.
Tähelepanuväärne on ka see, et kasutusel on Microsofti värskeim operatsioonisüsteem Windows 7, mida Samsung on täiendanud oma n-ö sõrmesõbraliku kasutajaliidesega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles