EgyptAiri minevik pole plekitu

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märtsikuine intsident Küprose Larnaca lennuväljal. Teadaolevalt ronib sel pildil kokpitist välja lennuki kaaperdanud mees.
Märtsikuine intsident Küprose Larnaca lennuväljal. Teadaolevalt ronib sel pildil kokpitist välja lennuki kaaperdanud mees. Foto: SCANPIX

Arvatava terrorirünnaku ohvriks langenud EgyptAir on mainet kahjustavaid intsidente läbi elanud varemgi. Lisaks jätab värske katastroof oma jälje Egiptuse niigi kokku kuivanud turismitööstusele.

Märtsis ületas uudisekünnise EgyptAiri lend Aleksandriast Kairosse, sest reisi keskel teatas üks mees, et tal on ümber pommivöö. Hiljem selgus, et kaaperdaja oli üks pettunud abikaasa, kellel lõhkeaineid siiski kaasas ei olnud. Ometi pidi lennuk seetõttu Küprosel hädamaandumise sooritama. Vindi keeras juhtunule veel peale üks pardal olnud britt, kes sai oma kuulsuseminutid kätte niimoodi, et tegi kaaperdajaga koos selfie.

Selle vahejuhtumi käigus keegi küll viga ei saanud, ent kõik varasemad EgyptAiriga seotud juhtumid pole sama valutult lahenenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles