Karjala tunneb ettevõtliku eesti ärimehe üle uhkust

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivo Hallist
Aivo Hallist Foto: Internet

Venemaa koosseisus oleva Karjala Vabariigi peaministri asetäitja ei väsinud pärast kohtumist kohalike põllumajandusettevõtjatega kiitmast piirkonda investeerima tulnud eesti ärimeest.

Eelmisel aastal omandas eesti ärimees Aivo Hallist kohaliku Karjala sovhoosi, mis kannab nime aktsiaselts Prjažinskoje. Karjala peaministri asetäitja Juri Saveljov rääkis pärast kohtumist kohalike põllumajandusettevõtete juhtidega, et Hallist mahutas mõni kuu tagasi ärisse 25 miljonit rubla (umbes 332 000 eurot) ja sai Vene riigilt veel 5 miljonit rubla (umbes 66 400 eurot) toetust. See võimaldas ettevõttel maksta võlg tagasi ja suurendada tootmist, kirjutas Vesti Karelia.

«Selle aja jooksul suurenes kolmandiku võrra kariloomade arv ja piimatoodang suurenes 5400 kilogrammilt lehma kohta aastas 7500 kilogrammile. Aga see ei ole veel kõik. Ta taastas karusloomakasvatuse, suurendades karusloomade arvu kaks korda. Läheneval aastal on plaanis luua kalamajandeid, ümber töödelda jäätmeid, mis lähevad karusloomade sööda valmistamiseks ning ehitada piima- ja juustutehas,» rääkis Saveljov.

Tema sõnade kohaselt kolis eestlane koos oma perega Karjalasse ja plaanib jätkata äri laiendamist Venemaal.

«Küsimuse üle, millega saavad võimud teda veel aidata, tundis ta isegi piinlikkust. Ta ütles, et on niigi meeldivalt üllatunud Prjažinskoje rajooni administratsioonilt ja Karjala võimudelt talle osutatud abi ja tähelepanu eest. Leian, et sellist praktikat tuleb jätkata ja selliste inimeste üle on vaja uhkust tunda. Nüüdsest peale võtan enda peale kohustuse pärast kohtumist selliste ettevõtjatega rääkida neist ja populariseerida nende kogemusi,» lisas peaministri asetäitja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles