Fotod: Rotary klubi tunnustas parimaid noori politseinikke

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Rotary klubi andis täna üle iga-aastased preemiad neljale noorele politseinikule, koerajuhile ja teenistuskoerale, kes on silma paistnud Eesti turvalisuse loomisel.

Parima noore politseiametniku tiitli pälvisid Rakvere politseijaoskonna uurija Alvar Laks, politsei- ja piirivalveameti (PPA) sisekontrolli ametnik Sten-Fred Põder, Ida-Harju politseijaoskonna patrullpolitseinik Jekaterina Petrojeva ja Ida-Harju politseijaoskonna noorsoopolitseinik Teili Piiskoppel. Parimaks koerajuhiks ja teenistuskoeraks nimetati Ago Saar ja Ratsumestarin Oswald Luhamaa teenistusest.

24-aastane Rakvere politseijaoskonna uurija Alvar Laks on teinud suurepärast tööd kuritegude avastamisel. Tema kogutud vettpidavad tõendid aitasid tabada Lääne- ja Ida-Viru maakonnas aastaid tegutsenud metsavarga. Samuti leiti tänu Alvari põhjalikule tööle merekonteinerist kanepikasvatus ning lahendati juhtum, milles viidi kohtu ette viis kuritegelikku ühendusse kuulunud meest.

26-aastase Sten-Fred Põderi töö abil paljastas PPA sisekontrollibüroo hästi organiseeritud kuritegeliku grupeeringu, kes hankis altkäemaksu võtvaid ametnikke kasutades ebaseaduslikult Eesti kodakondsust tõendavaid dokumente ja elamislubasid. Sten-Fred osaleb aktiivselt politsei spordivõistlustel ning õpetab noori sisekaitseakadeemia kadette.

22-aastane Ida-Harju politseijaoskonna patrullpolitseinik Jekaterina Petrojeva on kuumadel jälgedel tabanud kioskeid ja eramaju rüüstanud murdvargaid ja tagaotsitavaid. Igapäevase töö käigus on Jekaterina viimase aasta jooksul märganud mitut varastatud sõidukit ning koos paarimehega pidas ta möödunud suve lõpus kinni panka röövinud kurjategijad.

25-aastane Ida-Harju politseijaoskonna noorsoopolitseinik Teili Piiskoppel on lühikese aja jooksul õppinud oma tööpiirkonna ja sealsete inimeste muresid hästi tundma. Lõviosa tema tööst on suhelda noortega, esineda koolides ning seminaridel. Näiteks aitas Teili välja selgitada Harjumaal mõisakompleksi seinu sodinud noored. Ta pidas kohalikus koolis võõra vara rikkumise teemalise loengu ning saavutas mõisa omanikega kokkuleppe, et lapsed saavad heastada oma teo ise mõisa seinu pestes.

Parima koerajuhi ja teenistuskoera preemia said Luhamaa teenistuse koerajuht Ago Saar ja tema teenistuskoer Ratsumestarin Oswald, kes alustasid koos töötamist kaheksa aastat tagasi Narva raudteepiiripunktis. Ago ja jäljekoer Oswald on kinni pidanud mitmeid illegaalsed piirületajaid ning avastanud tuhandeid salasigarette. Ago hobiks on korraldada loodusmatkasid, kuhu võtab alati kaasa oma truu sõbra Oswaldi.

«Nii nagu rotariaanidel üle maailma, nii on ka Tallinna Rotary klubi liikmetel soov koos anda oma panus, et elu meie ümber muutuks paremaks. Loomulikult on selle üheks eelduseks turvalisem ühiskond. Selleks algatas Tallinna Rotary klubi 15 aastat tagasi projekti, millega tunnustatakse inimesi, kes päevast päeva teevad tööd selle nimel, et elu meie ümber oleks turvalisem. Kõigil klubi liikmetel on suur rõõm seda traditsiooniks saanud projekti jätkata,» ütles Tallinna Rotary klubi president Andres Valgerist.

PPA peadirektor Elmar Vaher sõnas, et politseinikud saavad inimestelt, keda aidatakse, tunnustust iga päev, aga pidevalt keeruliste sündmuste keskel olles jäävad tänusõnad sageli piisava tähelepanuta. «Seepärast on Rotary klubi traditsioon öelda osana kogukonnast eraldi aitäh tublidele noortele politseinikele, väga südamlik ja ilus,» lisas Vaher.

Tallinna Rotary klubi tunnustab noori politseiametnikke alates 2001. aastast. Selle aja jooksul on autasustatud üle 50 politseiniku ja 15 teenistuskoera.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles