Video: Vene hävitajad ahistasid Läänemerel USA sõjalaeva (23)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene õhujõudude helikopter USA sõjalaeva juures.
Vene õhujõudude helikopter USA sõjalaeva juures. Foto: Kuvatõmmis videost

USA merevägi avaldas tosin videot, mis näitavad, kuidas Venemaa hävitajad ja helikopter ahistasid USA sõjalaeva USS Donald Cook Läänemerel. 

Sündmused leidsid aset kahel päeval: 11. ja 12. aprillil, vahendas Vice News.

USA merevägi avaldas esmalt oma Youtube’i kanalil lühikesed klipid, millelt on näha, kuidas kaks Vene õhujõudude hävitajat Su-24 teevad sõjalaeva kohal madallende.

Ajaleht The Virginia-Post nõudis mereväelt välja värskeima video, millelt on kuulda, kuidas üks madrus USS Donald Cooki sõjalaeval hüüab: «Oh jumal!», kui sõjalennuk Su-24 sooritab järjekordse madallennu. Ka helikopter lendab laeva kõrvalt mööda.

Mereväe admiral John M. Richardson ütles möödunud kuul Pentagonis ajakirjanikele, et ta loodab, et nad suudavad selle tegevuse lõpetada.

«Ma ei arva, et venelased üritavad provotseerida intsidendi juhtumist. Ma arvan, et nad tahavad saata sõnumi,» lausus ta ja lisas, et on selge, et venelased tahavad neile anda teada, et nad teavad, et ameeriklased seal viibivad.

13. aprillil tegi USA merevägi avalduse, milles teatas, et nad on sügavalt mures ohtlike ja ebaprofessionaalsete Vene lennukite manöövrite pärast. «See tegevus võib potentsiaalselt suurendada riikidevahelisi pingeid ning selle tagajärjeks võib olla valearvestus või õnnetus, mis võib lõppeda tõsise vigastuse või surmaga.»

USA mereväe andmetel ei olnud Vene sõjalennukid pealtnäha relvastatud.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles