Nurick: külmast sõjast tuttav mäng käib praegu reegliteta (1)

Evelyn Kaldoja
, välistoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Nuricki sõnul vajab Ukraina lisaks tõsisele materiaalsele toetusele NATO poolt ka strateegilist kannatust, sest keerukaid reforme ei saa teha üleöö.
Robert Nuricki sõnul vajab Ukraina lisaks tõsisele materiaalsele toetusele NATO poolt ka strateegilist kannatust, sest keerukaid reforme ei saa teha üleöö. Foto: Raul Mee

Vene hävitajate lennud Läänemere kohal meenutavad kohati külma sõja päevi, aga selle vahega, et toona siiski kehtisid mingid reeglid, ütleb legendaarne USA julgeolekuanalüütik Robert Nurick.

- Paari nädala eest jõudis uudistesse ameeriklaste NATO-suursaadiku Douglas Lute’i tsitaat, mille kohaselt ta ei näe lähiaastail tulemas alliansi laienemist ja et Venemaa pidurdab seda. Mis see oli?

Ma ei tea, mis Lute’i peas täpselt toimus, aga see tõmbas omajagu tähelepanu. Üks tõlgendus tema sõnadest oli see, et ta kirjeldas seda, mida pidas NATOs toimuvaks poliitikaks. Seda, et praegu pole seal toetust liikmesuse pakkumiseks ühelegi allianssi pürgivale riigile. Ma kahtlustan, et vähemalt lühikeses plaanis vastab see tõele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles