Alkoholitarbimine Eestis väheneb (1)

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuigi eestlaste alkoholitarbimine mullu vähenes, on meil Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) soovitatud alkoholitarbimise maksimaalse määrani jõudmiseni veel pikk maa.

Absoluutalkoholi müüdi Eestis möödunud aastal 13,8 liitrit legaalset alkoholi ühe elaniku kohta, teatas konjunktuuriinstituut oma iga-aastases ülevaates. Lahutades sellest turistide kaasa ostetud alkoholi ja kohapeal manustatud kangema kraami ning lisades juurde illegaalse tarbimise (0,5 liitrit elaniku kohta), moodustas Eesti elanike alkoholitarbimine ühe elaniku kohta 8,7 liitrit ning täiskasvanud elaniku (15+) kohta 10,3 liitrit.

Võrreldes 2014. aastaga vähenes alkoholi tarbimine elaniku kohta mullu ligi seitse protsenti. Seega on tarbimine neljandat aastat järjest vähenenud, kuid WHO soovitatud maksimummäärast (kuus liitrit täiskasvanu kohta aastas) on eestlased veel kaugel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles