Balti ministrid peavad NATO-Vene arutelusid tõenäoliseks ajaraisuks

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa teema puhul meenutas NATO peasekretär Jens Stolteberg ka seda, kuidas liikmesriik Türgi pidi alla tulistama nende õhuruumi tunginud Vene hävitaja.
Venemaa teema puhul meenutas NATO peasekretär Jens Stolteberg ka seda, kuidas liikmesriik Türgi pidi alla tulistama nende õhuruumi tunginud Vene hävitaja. Foto: Virginia Mayo/AP/Scanpix

Nii Eesti välisminister Marina Kaljurand kui ka tema Leedu kolleeg Linas Linkevičius paistsid oma hinnangutes üleeilsel õhtusöögil NATO peakorteris alliansi välisministrite vahel käinud Vene-suhete arutelule üsna pessimistlikud.

«Viimane kord arutasime seda teemat mullu detsembris ja minu arvates pole Venemaa käitumises vahepeal midagi muutunud,» vastas Linkevičius minu küsimusele, kas õhtusöögilt tuli midagi uudisväärtuslikku.

«Minu kõne mõte oli, et ma kahtlen väga nendest kontaktidest tekkivas lisaväärtuses,» kirjeldas leedulane oma sõnavõttu. «Kõrgetasemelisi kontakte on juba praegugi ohtralt: mõned liidrid lausa tunglevad järjekorras, et Moskvasse minna. Kui see aitab, on hästi, kuid mina näen neid kontakte kattevarjuna millelegi, mis on halb. Me ei peaks olema naiivsed.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles