Ringkonnakohus saatis Kristjan Rahnu kriminaalasja tagasi maakohtusse

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Rahnu
Kristjan Rahnu Foto: Peeter Langovits

Tallinna ringkonnakohus tegi täna määruse, millega saatis endise kümnevõistleja Kristjan Rahnu kriminaalasja uueks arutamiseks Harju maakohtule.

Kohus otsustas tühistada Harju maakohtu 16. juunil 2010. aastal tehtud otsuse täies ulatuses ja saata kriminaalasi uueks arutamiseks maakohtule teises kohtukoosseisus. Lisaks otsustas kohus hüvitada Rahnule riigieelarvest õigusabikulu 18 000 krooni (1150,4 eurot).

Rahnu kaitsja Anti Aasmaa hinnangul võttis ringkonnakohus vastu üldjoontes õige otsustuse, sest Kristjan Rahnu süüdimõistmine maakohtu poolt oli ebaseaduslik.

«Kohus ei saa hakata kunagi otsust langetama selle alusel, mida õiguskaitseorganid asjast üldsusele ajakirjanduse vahendusel serveerivad, vaid üksnes esitatud süüdistuse alusel. Paraku käesolevas asjas ajakirjandus ilmselt oma kevadise survega saavutaski maakohtus süüdimõistva otsuse,» ütles Aasmaa Postimees.ee’le.

Samas kavatseb ta tänase kohtumääruse riigikohtus vaidlustada, sest ei ole nõus, et ringkonnakohus ise süüdistuse pinnalt õigeksmõistvat otsust ei teinud, vaid asja uueks arutamiseks Harju maakohtusse saatis.

Harju maakohus mõistis möödunud aasta juunis Kristjan Rahnu ja tema kaaskohtualused Taavi Rimi ja Heli Kõrge süüdi prostitutsiooni vahendamises. Rahnule ja Rimile määras kohus karistuseks tingimisi nelja ja poole aastase vangistuse viieaastase katseajaga, Heli Kõrgele kolm aastat vangistust kolmeaastase katseajaga. Igaühelt mõisteti välja ka sundraha 10 875 krooni.

Möödunud aasta novembris teatas Anti Aasmaa, et palub Rahnu asjas kontrollida läbiviidud jälitustegevuse seaduslikkust ja taotleb lõbuäri vahendamise süüdistuses mehe õigeksmõistmist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles