Rõivas: liitlaste kohaloleku tagamisse on vaja investeerida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval kogunenud Reformierakonna volikogul tegi peaminister Taavi Rõivas kokkuvõtteid valitsuse tegevusest.

«Oluliseks prioriteediks on eelarves julgeolek. Siia oodatav liitlaste pataljoni taktikaline grupp tähendab ligi 1000-mehelist jõudu, kellele on vaja ehitada kasarmud, keskpolügoonile laskealad, manööveralad. Liitlaste kohaloleku tagamisse on vaja väga palju investeerida, aastas kümned miljonid eurod,» lausus ta oma kõnes.

«Eranditult iga Reformierakonna ministri haldusalas saab tehtud mõni väga põhimõtteline ja suure kaaluga reform. Olulisematest otsustest saavad tehtud mitmed aastakümneid planeeritud asjad, nagu näiteks haldusreform, ajaloo suurim teedeehitus, idapiiri väljaehitamine,» rääkis Rõivas.

«Oluline on, et haldusreformi seadus saab suve alguseks vastu võetud ja omavalitsusjuhid liitumiskõnelused lõpuni viivad. Kui reform on lõpuni viidud, siis on valitsusel plaan omavalitsuste tulubaasi suurendada,» lisas valitsusjuht.

«Ajalooline ja vähemalt 20 aastat plaanitud ning erinevate valitsuste koalitsioonileppes olnud lubadus on neljarajaline tee Koselt Mäoni. See on iseseisva Eesti suurim teedeehituse projekt, mis toob Lõuna-Eesti Põhja-Eestile viis kilomeetrit lähemale, tähendab 15 minutit ajalist säästu ja ohutumat liiklemist. Kose-Mäo neljarajaliseks ehitamise sotsiaalmajanduslik efekt on ligikaudu 10 miljonit [eurot] aastas,» rõhutas Rõivas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles