Esimesed moodultelefonid võivad peagi müügile tulla

Kuldar Kullasepp
, reklaamtoodete ja eriprojektide juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FOTO
Tee ise oma telefon: see on moodultelefoni, mille erinevad komponendid on lihtsalt vahetatavad, kandev idee.
FOTO Tee ise oma telefon: see on moodultelefoni, mille erinevad komponendid on lihtsalt vahetatavad, kandev idee. Foto: Google

Üks eelmise nädala suuremaid uudiseid tehnikamaailmas oli teade Nokia «tagasitulekust» – jutumärkides seepärast, et tegu pole siiski päris sellesama Nokiaga, mis ta kunagi oli.

Nimelt müüs Microsoft Nokia n-ö tavatelefonide (mitte nutitelefonide) ja tahvelarvutite üksuse noorele Soome firmale HMD Global Oy, telefone hakkab tootma aga Taiwani elektroonikafirma Foxconn. Microsoft seevastu jätkab Lumia sarja nutitelefonide arendamist, kavandades selleski uuendusi.

Selle aasta jooksul jõustuv tehing puudutab 4500 Microsofti töötajat, kellel on võimalus liituda Soome ettevõttega või firmaga nimega FIH, mis on Foxconni tütarettevõte. Ettevõtte juhiks saab soomlane Arto Nummela, kes praegu juhib nuputelefonide arendust Microsoftis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles