Pangad peavad peagi andma teenustasudest parema ülevaate

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki kontor
Swedbanki kontor Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

​Sügisest hakkab Eestis kehtima Euroopa Liidu direktiiv, mille kohaselt muutub lihtsamaks nii arvelduskonto viimine teise panka kui ka selle avamine seaduslikul alusel riigis viibivatele isikutele, sealhulgas pagulastele. Ka peavad pangad hakkama tarbijatele saatma kord aastas ülevaateid sellest, kui palju on viimased maksnud teenustasu, et nad saaks seda pangavalikul arvesse võtta.

«Inimestel on Euroopas liikudes ja teise riiki tööle minnes olnud päris palju probleeme, et kohalikud pangad ei taha kontot avada,» rääkis eile Tallinnas rahandusministeeriumis toimunud pressiüritusel ministeeriumi finantsturgude poliitika osakonna juhataja Thomas Auväärt.

Ka leidus Euroopa Liidu uutes liikmesriikides, iseäranis Rumeenias ja Bulgaarias, veel mõni aasta tagasi palju kodanikke, kellel puudus isiklik pangakonto.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles