Valga kool teeb tutvust krüptorahaga

Liisi Ploom
, Valgamaalase reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valgamaa kutseõppekeskus on üks kümnest Eesti koolist, mis saab moodsad arvutid, mille abil võib muuseas toota krüptoraha bitcoine. Ideed, milleks neid kasutada saab, on koolil juba olemas.

«Kooli projektijuht ja õpilased on kutsutud 27. mail Tallinna okupatsioonide muuseumi konverentsisaali. Lisaks arvutite üleandmisele antakse ülevaade bitcoin’i ja blockchain’i tehnoloogiast ning kuulutatakse välja esimene konkurss uuel platvormil,» edastas kooli IT-juht ja haridustehnoloog Eva Tšepurko.

Nimelt jagab MTÜ Eesti 2.0 kümnele Eesti koolile bitcoin’i-seadmeid, mille abil saab õppida blockchain’i ehk plokiahela tehnoloogial põhinevat programmeerimist krüptoraha kaevandamisest praktiliste rakendusteni, näiteks mängud, tekstisõnumite saatmine või mikromaksed. Õppematerjalide abil saab neid arvuteid kaasata õppeprogrammi programmeerimises või ettevõtlusõppes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles