Estonian Airiga läks halvasti, sest kõik tehti valesti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: allikas: riigikontroll

Kõik Estonian Airi pankrotist päästmiseks kasutatud nelja strateegiaga põletati maksumaksja raha, sest need käisid üksteisele astu ja keegi ei analüüsinud kunagi nende tulemusi, selgus riigikontrolli aruandest.

Andrus Ansipi valitsus pildus lennufirma lippu lehvitades tuulde ligi 85 miljonit eurot. Raha kulutati lausa ekstaatiliselt, sest mitte ühtegi sellekohast otsust ei langetatud valitsuse tööreglementi silmas pidades, mille järgi tuleb eelnõud esitada vähemalt seitse kalendripäeva ette.

Kuue aasta jooksul arutas valitsus Estonian Airi käekäiku 25 korral. Mõnele arutelule ei esitatud üldse mitte ühtegi dokumenti, mõnel koosolekul näidati slaide, kuid valdavalt laekusid dokumendid istungipäeval. See tähendas, et ministritel puudus igasugune võimalus oma alluvatelt langetatavate otsuste kohta nõu küsida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles