Helenius Estonian Airist: vastuseid ei ole

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joakim Helenius
Joakim Helenius Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Estonian Airi suhtes tehtud otsused olid väga keerulised ning neile on raske vastust saada, leidis endine Estonian Airi nõukogu liige Joakim Helenius, kes oli nõukogu esimees aastatel 2010–2012. 

Ta tõdes, et kohtus küll ühe korra majandus- ja kommunikatsiooniministriga, ent pole iial kohtunud valitsuskabinetiga, seda tegi tegevjuht Tero Taskila.

«Aga kui ma seda raportit lugesin, siis see ütles korduvalt, et oleks pidanud olema mingisuguse konsultandi hinnang. Kasutasime Lufthansa konsultante, mis on suurim lennunduskonsultantide firma, ja ma võin öelda, et nad näitasid erinevaid võimalusi, aga hoidusid soovituste jagamisest,» ütles Helenius eile riigikontrolli auditit kommenteerides. Konsultantide hinnangutes on palju «kuisid» ja «agasid.» Ta ütles, et konsultantidelt mingi plaani ootamine ei ole realistlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles