Savisaar esineb volikogu eel «suure kõnega»

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Sander Ilvest

Läinud aasta lõpul peetud märgiline Keskerakonna kongress saab pool aastat hiljem väärilise jätku: 11. juunil koguneb erakonna volikogu, kus valitakse ka erakonna presidendikandidaat ning vastamisi võivad minna erakonna juht Edgar Savisaar ja riigikogu fraktsiooni aseesimees Mailis Reps.

«See võitlus saab olema kindlasti veelgi valusam kui kongressil aset leidnud dramaatiline püüdlus esimehe koha eest Savisaare ja Kadri Simsoni vahel. Seda kõike juhul, kui Savisaar ikkagi volikokku kohale ilmub ja kui ta selle vajaliku sammu oma ammuse unistuse teel saada presidendiks astub,» räägivad mitmed volikogu liikmed.

Savisaare valikud pole tõesti kõige lihtsamad. Ta ei saa lubada endale kaotust, aga saates volikogus Repsi vastu Peeter Ernitsa või Marina Riisalu, võib kaotus olla tema jaoks küll mitte isiklik, kuid tema kätega tehtud. Minnes aga ise Repsi vastu presidendikandidaadiks kandideerima, on panused veelgi kõrgemad: kui Reps peaks volikogus võitma, siis on põhimõtteliselt kaotatud ka erakond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles