ERR küsib rahandusministeeriumilt palgatõusuks lisaraha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusringhääling
Rahvusringhääling Foto: Toomas Huik / Postimees / Scanpix

Rahvusringhääling (ERR) esitas rahandusministeeriumile taotluse oma eelarve suurendamiseks, pidades eelkõige silmas palkade tõstmise vajadust, ütles ERR-i juhatuse esimees Margus Allikmaa.

«Me oleme rahandusministeeriumile taotlused esitanud ja üks nendest on seotud töötasudega,» rääkis Allikmaa teisipäeval BNS-ile.

Tema sõnul peaks ERRis palgad kasvama kiiremini, kui riigi keskmine avaliku sektori palgatõus, mis peaks jääma suurusjärku 2-3 protsenti aastas. «Meie taotlus oli ikkagi suurem - me küsisime viis protsenti garanteeritult,» rääkis Allikmaa.

«Et oleks viis protsenti aastas, paar aastat järjest seda palgavahendite kasvu, et uuesti tulla tagasi konkurentsisituatsiooni, jõuda järgi erameedia, elektroonilise meedia palgatasemetele,» selgitas ERRi juht oma plaane. Tema sõnul on eelkõige elektroonilise erameedia palgad rahvusringhäälingu töötasudest märksa kõrgemale tõusnud.

Rahvusringhäälingu olukord erineb siin teistest riigieelarvelistest asutustest, kuna ERR konkureerib ka erameediaga, mida enamuse muudes riigiasutuste kohta ei saa öelda, selgitas Allikmaa.

«Et siin konkurentsis püsida, peab koostöös riigiga leidma mingisuguse väga hea lahenduse. Niimoodi see asi ei tee rõõmsaks kedagi ja lõppkokkuvõttes ju organisatsiooni juht vastutab selle eest, millised on inimeste töömeeleolud, millised on töötasud. Ja seda vastutust kanda selle eelarve juures, mis meil täna on, on hästi-hästi keeruline,» rääkis Allikmaa enda kui ERRi juhatuse esimehe rollist.

Allikmaa sõnul on ERR rahandusministeeriumilt lisaks palkadele küsinud lisaraha ka investeeringuteks ja ka programmide jaoks, pidades silmas lähenevat Eesti Vabariigi sajanda aastapäeva tähistamist 2018. aastal ja ootusi selle kajastamiseks.

Eelmisel nädalal riigikogu kultuurikomisjoniga kohtudes tõi ERRi juhtkond välja, et Eesti Vabariik 100 ja Euroopa Liidu eesistumise sündmuste paremaks kajastamiseks on rahvusringhäälingul vaja uut ülekandebussi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles