Loomeliidud on vastu lauluväljaku planeeringule

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lauluväljak.
Tallinna lauluväljak. Foto: Sander Ilvest

18 loomeliitu saatsid Tallinna linnavalitsusele pöördumise, milles väljendavad muret Tallinna lauluväljaku tuleviku pärast ning nõuavad praegu algatatud detailplaneeringu menetluse peatamist, sest see ei arvesta piisavalt laulupidude korraldamiseks vajalike tingimustega.

Loomeliitude sõnul on nad suure murega jälginud Tallinna lauluväljakul ja selle lähiümbruses toimuvat. «Praeguseks on lauluväljaku territooriumi renoveerimis- ja rekonstrueerimisvajadus saavutanud kriitilise piiri ning vajaks kiiremas korras lauluväljaku juhtfunktsioonist ehk laulupidude korraldamisest lähtuvalt tänapäevast arhitektuurset terviklahendust. See peab tagama rohkearvulise publiku ja esinejate ohutu viibimise väljakul meie rahvusliku uhkuse tipphetkedel,» seisab pöördumises.

Allakirjutanute hinnangul tuleb lauluväljaku lähiümbruse planeerimisel lähtuda keskmiselt iga kahe-kolme aasta järel toimuva suursündmuse vajadustest ning otsesest ja kaudsest mõjust sellele piirkonnale tervikuna. «Hetkel Tallinna linnavalitsuses kehtestamist ootav lauluväljaku detailplaneering ei lähtu väljaku juhtfunktsioonist ning on igas mõttes juba enne kehtestamist vananenud ega vasta tänastele arenguvajadustele,» rõhutavad allakirjutanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles