Kahtlustus: Kajar Lember oli osaline hiigelkelmuses

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kajar Lember ütles eile õhtul kella 17 paiku arestimajast väljudes, et ei tunne end linnaga seotud kahtlustustes süüdi. Mehe sõnul on ta teinud linnaga seotud asju siiralt parimas usus ja seda ka Tartu linnavara juhtimisel.
Kajar Lember ütles eile õhtul kella 17 paiku arestimajast väljudes, et ei tunne end linnaga seotud kahtlustustes süüdi. Mehe sõnul on ta teinud linnaga seotud asju siiralt parimas usus ja seda ka Tartu linnavara juhtimisel. Foto: Kristjan Teedema

Keskkriminaalpolitsei majanduskuritegude büroo juht Janek Maasik ja Lõuna ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Marek Vahing andsid eilsel pressikonverentsil ülevaate Tartu abilinnapead Kajar Lemberit (SDE) puudutavast kahtlustusest. Mees on kahtlustuse kohaselt osaline hiiglaslikus soodustuskelmuses, lisaks kahtlustatakse teda altkäemaksu võtmises.

Teisipäeval avalikustatud kinnipidamise sisu, mis seisneb korduvas altkäemaksu võtmises, on vaid osa kriminaalasjast, kus kahtlustatavate ring ei piirdu Tartu abilinnapeaga, vaid ulatub kümnete eraisikute ja ettevõteteni, keda on alust kahtlustada soodustuskelmuste toimepanemises – Euroopa Liidu toetuste väljapetmises ja sellele kaasa aitamises.

Eilseks oli kahtlustatavatena üle kuulatud kuus inimest ning kahtlustused olid esitatud kolmele juriidilisele isikule. Kahtlustatavate ring võib suureneda, ent praegu ei ole politseil alust arvata, et nende hulgas on lisaks abilinnapeale teisi ametiisikuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles