Kümne minutiga umbkeelsest Aasiast modernsesse maailmalinna

Aarne Seppel
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hongkongi saare kõrgeimast tipust The Peakilt avaneb ilusa ilmaga võrratu vaade Hongkongi linnale ja selle pilvelõhkujatele, taamal on Victoria laht ja Kowloon.
Hongkongi saare kõrgeimast tipust The Peakilt avaneb ilusa ilmaga võrratu vaade Hongkongi linnale ja selle pilvelõhkujatele, taamal on Victoria laht ja Kowloon. Foto: Aarne Seppel

Hongkong ei kõla just sihtkohana, millest külmas Eestis unistada. Kõik minu Hongkongis käinud tuttavad kinnitasid, et selles linnas ei ole küll midagi teha. Kahe päevaga näeb vaatamisväärse ära ja ongi kõik.

Vaatamata tuttavate hoiatustele veetsin koos perega Hongkongis kokku peaaegu viis päeva. Minu eesmärk oligi leida tegevust, mis pakuks rõõmu ja lusti ka lastele, seetõttu ei hakanud muuseume jms väga otsimagi.

Absoluutselt kohustuslik vaatamisväärsus Hongkongis on The Peak ehk Hongkongi saare kõrgeim tipp. Mäe jalamile saab mugavalt nii metroo kui ka bussiga. Üles minemiseks on mitmeid võimalusi: võib matkaradadel turnida, väidetavalt maailma pikima eskalaatoriga sõita, lasta end üsna järsu tõusunurgaga trammil mäkke tirida. Trammisõit maksab natuke, aga ka siin saab maksta mugavalt Octopuse kaardiga. Tramm on väga populaarne ja sellele pääsemiseks tuleb seista vähemalt pool tundi järjekorras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles