Venemaa pole loobunud Musta mere gaasiprojektist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gazpromi hoone.
Gazpromi hoone. Foto: SCANPIX

Venemaa on endiselt huvitatud gaasi tarnimisest Euroopasse läbi Musta mere, kirjutas Venemaa president Vladimir Putin Kreeka ajalehes I Kathimeriní ilmunud artiklis.

«Alates 2006. aastast on Gazprom tarmukalt edendanud South Streami projekti, kuid teatud järgus muutus selle elluviimine võimatuks Euroopa Komisjoni ebakonstruktiivse seisukoha tõttu. Vaatamata sellele, et olime sunnitud projekti kokku tõmbama, jääb meie energiakandjate toimetamine Euroopa Liitu lõunamarsruuti mööda päevakorda,» kinnitas ta.

«Veebruaris kirjutasid Gazpromi, Itaalia ettevõtte Edison ja Kreeka DEPA juht alla vastastikuse mõistmise memorandumile Vene gaasi tarnimise küsimuses Kreekasse ja Itaaliasse mööda Musta mere põhja,» meenutas ta.

Putin rõhutas, et Venemaa seisab järjekindlalt energiakandjate edastamise teede mitmekesistamise eest, sest see suurendab tarnekindlust ja järelikult Euroopa energiajulgeolekut tervikuna.

«Venemaa tarnib Kreekale juba 20 aastat looduslikku gaasi. Lepingut Kreekaga pikendati soodsatel tingimustel 2026. aastani. Teades Kreeka juhtkonna kavatsust muuta oma riik Balkani piirkonna tähtsaks energiasõlmeks, oleme muutumatult kaasanud Kreekat energiatoorme Kesk- ja Lääne-Euroopasse tarnimise plaanidesse,» kirjutas Putin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles