Leegid laastasid kaitsealust metsise pesitsuspiirkonda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsapõleng Hummuli vallas Aitsra külas.
Metsapõleng Hummuli vallas Aitsra külas. Foto: Rein Säinas/Valgamaalane

Taevasse ulatuv suitsusammas ja leegid. Tohutu kiirusega üht puud teise järel haarav tulemeri ei halasta millelegi. Tuuleiilid lükkavad tuld enda ees kui kerget palli, mis iga liigutuse peale uues suunas hüppab. Just selline vaatepilt avanes kolmapäeva pärstlõunal Eesti-Läti piiri ääres Valgamaal Aitsra metsapõlengul.

Olen parajasti Tõrva külje all, kui tuleb teade sealt paarikümne kilomeetri kaugusel lahvatanud metsapõlengust. Juba viie-kuueminutilise sõidu järel võib Aitsra küla asukoha orientiirina kasutada taevasse kõrguvat, kuid esialgu veel ähmaselt paistvat suitsusammast.

Iga kilomeetriga muutub sammas suuremaks ja tumedamaks. Siiski suudan esimese hooga õigest teeotsast kaks korda mööda sõita. Alles siis, kui märkan Valga päästjaid, kellel auto järelhaagisel ATV, saan õigele teele pihta ning päästeauto taga tihedas tolmupilves jätkan teed tundmatusse.

Copy
Tagasi üles