Tallinnas algatati uue vene partei loomine (11)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koosolekul osales ka Andrei Zarenkov.
Koosolekul osales ka Andrei Zarenkov. Foto: Peeter Langovits

Tallinnas kolmapäeval vene diskussiooniklubi raames kohtunud endised poliitikud ja venemeelsed aktivistid otsustasid alustada tegevust uue venemeelse partei moodustamiseks.

«Diskussiooniklubi ümarlaual osalenud otsustasid moodustada töörühma, mis koostaks venekeelsete huve esindava uue partei kontseptsiooni,» teatas vene diskussiooniklubi koordinaator Oleg Nazmutdinov reedel BNSile. «Antud kontseptsioon võiks olla kasulik nii juba tegutsevatele erakondadele oma poliitika korrigeerimiseks kui ka ühendustele, mis on seadnud oma eesmärgiks uue partei loomise,» lisas Nazmutdinov.

Tema sõnul tutvustatakse kontseptsiooni pärast selle valmimist ka laiemalt avalikkusele. Huvilised saavad töörühmaga kontakteeruda ühenduse Vene Kool Eestis kaudu, mille juhatuse liige Nazmutdinov on.

Sama üritust kajastanud venekeelse portaali baltnews.ee kirjelduse kohaselt varieerusid kohaletulnute hoiakud uue venemeelse poliitilise jõu loomise osas hinnangutest «kõik on läbi» kuni seisukohani «vajalik ja õigeaegne».

Nii näiteks leidis Vladimir Lebedev, et uue erakonna loomiseks on kõige sobivam aeg – poolteist aastat kohalike volikogude ning kaks ja pool aastat parlamendivalimisteni. Oleg Morozov rõhutas vene-sisu tugevdamist uue partei ideoloogias. Sergei Tõdõjakov leidis aga, et uues parteis peaks olema esiplaanil uued inimesed ning vanemad poliitikud peaksid jääma nõunikeks.

Eestimaa Ühendatud Vasakpartei esimees Valev Kald rääkis oma erakonna raskest olukorrast ning kutsus moodustama kohalikeks valimisteks füüsilistest isikutest valimisliitu, kirjutas baltnews.ee. Tiit Toomsalu soovitas aga pöörata suuremat tähelepanu rahvusvähemuste ideele ning mitte rõhutama niivõrd kaasmaalaste teemat, kuna venekeelsed noored europiseeruvad.

Dmitri Suhhoruslov rääkis portaali teatel kriisist Keskerakonnas ja vene valijate jaoks aktuaalsest küsimusest – kelle poolt hääletada?

Koosolekul osalesid ka endised tuntud venemeelsed poliitikud Dmitri Klenski ja Andrei Zarenkov.

Ümarlaual jäi üldiselt kõlama positiivne suhtumine vene partei loomisesse, märgib baltnews.ee.

Kommentaarid (11)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles