Jõhvi vallavalitsus hakkas kauboikapitalisti käpiknukuks (4)

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Marits (paremalt) ja Allan Mänd tänavu 28. aprillil Viru maakohtus. Kaheksa päeva hiljem lasti nad vanglast välja, kuna maakohus kinnitas meeste ja prokuröri vahelise kokkuleppe ning mõistis nad kokkuleppemenetluses süüdi.
Märt Marits (paremalt) ja Allan Mänd tänavu 28. aprillil Viru maakohtus. Kaheksa päeva hiljem lasti nad vanglast välja, kuna maakohus kinnitas meeste ja prokuröri vahelise kokkuleppe ning mõistis nad kokkuleppemenetluses süüdi. Foto: Matti Kämärä/Põhjarannik

Kui vaja, küll me juba leiame midagi! Kaubanduskeskuse ebaseaduslikku rajamist vastustanud ametnik vallandati, piirneva maa omaniku suhtes alustati riiklik järelevalvemenetlus, otse tülika ettevõtja hoone ette veeti kruusahunnikud, maja taga kaevati läbi küttetorustik ja tekitati hiiglaslik kraav.

Aasta algul lubas Jõhvi vanglas istunud endise vallaametniku Maritsa naine alustada näljastreiki. Koalitsioon esitas aprillis lausa avaliku pöördumise presidendile, peaministrile ja peaprokurörile. Meie volikogu liiget Allan Mändi ning endist vallavalitsuse liiget ja kunagist Ida-Viru maavanemat Märt Maritsat kiusatakse! Järjekordne vahistamiskäsk riivab õiglustunnet ja arusaama õiglasest kohtupidamisest!

Postimees ei keskendu aga Ida-Virumaal palju kirgi kütnud ja kaitsepolitsei läbi viidud kriminaalmenetluse formaalsustele, vaid sellele, mida need mehed nüüdseks jõustunud kohtuotsuse ja toimikumaterjali järgi ikkagi tegid. Toimikus on peale tunnistajate ütluste hulk kabineti- ja telefonivestluste salvestisi, mis näitavad ilmekalt, kuidas suhtusid need kaks meest vallavõimu, seadustesse ja ametnikesse.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles