Väike vald tahab jäähalli püsti panna

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hokimängija.
Hokimängija. Foto: Corbis/Scanpix

Võrumaa Rõuge vald alustab tänavu hokiväljaku mõõtmetega jäähoone rajamist, tulevikus on kavas selle kõrvale kergejõustikustaadion ning kooli juurde ujula ehitada, Võru abilinnapea nimetab ettevõtmist suurusehullustuseks.

Jäähoone ehitus on vallavanem Tiit Tootsi sõnul rahalistel kaalutlustel jagatud kolme etappi ning iga järgmine etapp võetakse ette alles siis, kui selle järele on tekkinud vajadus, näiteks tänavu rajatakse külmutustorustikuga jääväljak, kus esimese jää loomise õigus jäetakse veel ilmataadile, kirjutab Võrumaa Teataja.

Külmutusseade ostetakse Tootsi sõnul jäähoone rajamise viimases etapis, kui on näha, et ilmataat ei suuda enam nõudlust täita, siis ehitatakse hoonele ka seinad ja abiruumid, enne seda, teises etapis, rajatakse uisuväljakule katus.

Kuigi Rõuge jäähoone ehitust toetab ka Eesti jäähokiliit, on sisejäähalli rajamine Võrumaale kõnd nõrgal jääl, sest kohalikku jäähokiklubi siin pole.

Vallavanem pakub jäähoonet Läti linna Ape hokimeeskonna koduhalliks, sest kodulinnas lõunanaabritel seda pole.

Võru abilinnapea Innar Mäesalu nimetab Rõuge valla ehitusplaane suurushullustuseks, mida riik ei peaks oma rahaga toetama.

Tema meelest on valda täismõõtmetega staadioni ehitamine raharaiskamine, sest staadionid on juba Väimelas, Põlvas ja peatselt ka Võrus.

Abilinnapea sõnul võiks Võrumaa olla üks omavalitsus, see võimaldaks raha otstarbekamalt kasutada.

«Aga kui Rõugel on selline finantsvõimekus olemas, siis jumal nendega, las teevad. Loodan, et riik sellist lollust ei toeta,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles