IRL Jõksi, sotsid Nestori eest

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu esimees Eiki Nestor
Riigikogu esimees Eiki Nestor Foto: Riigikogu

Presidendirallis astuti eile üks samm edasi, kui vandeadvokaat Allar Jõks sai Isamaa ja Res Publica Liidu (IRLi) ja Vabaerakonna toel riigikogus kandidaadina ülesseadmiseks hääled kokku ning sotsid avaldasid oodatult toetust riigikogu esimehele Eiki Nestorile. See on aga alles eelmäng, sest kuhu poliitilised läbirääkimised viivad, ei tea praegu keegi.

Vabaerakonna fraktsiooni kuuluv Artur Talvik teatas eile Facebookis, et partei saadikud leidsid pärast võimalike presidendikandidaatide kuulamist, et nende lemmikuks on endine õiguskantsler ja praegune vandeadvokaat Allar Jõks. Lisaks Jõksile on Vabaerakonna liikmed viimastel nädalatel kohtunud välisminister Marina Kaljuranna, eurosaadik Indrek Tarandi ning kirjanik Jaak Jõerüüdiga.

IRLi eestseisus ja fraktsioon teatasid pärast Jõksiga kohtumist, et toetavad samuti teda presidendikandidaadina ning esitavad tema kandidatuuri volikogule arutamiseks. See tähendab, et praeguse seisuga on Jõksil koos 22 riigikogu liikme hääled. Presidendikandidaadi ülesseadmiseks on riigikogus vaja vähemalt 21 saadiku toetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles