Kui Miki läks Piritalt merele ehk kuidas purjetamisvõhikust ajakirjanik regatil kolmanda koha sai

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Laupäeva hommikul kell pool kümme kõrvetab päike Kalevi jahisadamas juba üsna hullult. Hinges kipitab ärevus – ikkagi esimene purjetamisvõistlus minu elus, regatt nimega Tuulelind Cup. Senised merekogemused piirduvad õllejoomisega reisilaevas ja mõne neiu sõidutamisega aerupaadil. Nii et pole nagu millegagi kiidelda. Ühes vanas laulus Piritalt merele seilanud Miki saatus on ju ka teada, aga ehk ei pea noorkotkad sel korral appi tõttama.

Meeskond uhkel avamerejahil juba ootab. Paadil on ilus nimi Tuulelind ja selle pardaid kaunistab Tallinna lahest inspireeritud merekaart. Sellest mõistagi ka võistluse nimi. Kuuldavasti maksab mereakadeemia jaht peaaegu 200 000 eurot ja selgub, et see on alles teine kord, kui keegi temaga merd trotsima asub. Ilmselt just seetõttu paluti ajakirjanikul  valge tallaga jalanõud välja otsida, et rumal amatöör rumaluses musti triipe ei tõmbaks.

Tuulelinnu eelkäijat, avamerejaht Tormilindu kasutasid mereakadeemia üliõpilased õppetöös ligi 22 aastat, siis aga sooviti meresõidupraktika võimalusi nüüdisajastada ja Tormilind müüdi avalikul enampakkumisel maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles