EKRE fraktsioon kohtub Jõksi ja Jõerüüdiga (1)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Jõerüüt ja Allar Jõks
Jaak Jõerüüt ja Allar Jõks Foto: Kollaaž: Postimees/Scanpix

Riigikogu Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) fraktsioon kohtub presidendikandidaadi kandidaatide Allar Jõksi ja Jaak Jõerüüdiga.

Jõks on kutsutud fraktsioonile oma seisukohti tutvustama 1. juunil ja Jõerüüt 9. juunil.

EKRE fraktsiooni esimees Martin Helme ütles partei pressiteate vahendusel, et ehkki erakonna volikogu tegi ettepaneku esitada 12. juunil toimuvale kongressile presidendikandidaadiks Mart Helme, siis riigikogu valimisvoorus oma kandidaati tõenäoliselt välja ei panda.

«Võimuerakonnad kardavad Mart Helmet nagu vampiirid tammepuust vaia. Nad teavad, et omavalitsusjuhtidest koosnevas valimiskogus ta ilmselt võidaks ja seepärast üritatakse iga hinna eest keegi teine ära valida juba riigikogus,» ütles Martin Helme.

«Meie eesmärk opositsioonijõuna on ära hoida Reformierakonna käepikenduse saamine Kadriorgu ja leida meile maailmavaateliselt vastuvõetav ning rahvast ühendav kandidaat. Peame vajalikuks Allar Jõksi ja Jaak Jõerüüdiga kohtuda, et otsustada, kas võiksime neid kui erakondade üleseid kandidaate riigikogu valimisvoorus toetada.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles