Õpetajate palgad ei tõuse ka tänavu

Mirjam Mäekivi
, Postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / montaaž

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas ning Eesti Haridustöötajate Liidu esimees Sven Rondik allkirjastasid täna lepingu, mille järgi jäävad munitsipaalkoolide pedagoogide palkade alammäärad tänavu samale tasemele, kus nad olid ka mullu ja tunamullu.
 

Vastavalt atesteerimisel omistatud ametijärkudele on õpetajate palkade alammäärad järgmised: noorempedagoog 608,18 eurot (9516 krooni), pedagoog 644,04 eurot (10 077 krooni), vanempedagoog 736,07 eurot (11 517 krooni), pedagoog-metoodik 888,88 eurot (13 908 krooni).

«Pedagoogide palkade alammäärad jäävad küll eelmise aasta tasemele, kuid alanud aastal on kohalikel omavalitsustel võimalik pedagoogide palkade kujundamisel rohkem kaasa rääkida,» leiab minister Tõnis Lukas.

Lukase sõnul on tänavu riigieelarves kohaliku omavalitsuse tasandusfondi hariduskuludes suurendatud palgavahendeid 4,6 miljoni euro (72 miljoni krooni) võrra, mida omavalitsused saavad muu hulgas kasutada õpetajatele palkade maksmiseks.

«See võimaldab omavalitsustel paremini täita põhikooli- ja gümnaasiumiseadusest ning riiklikust õppekavast tulenevaid ülesandeid ning kujundada kohalikest vajadustest ja tööturu situatsioonist lähtuvat palgapoliitikat.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles