Galerii: hommikused trammiootajad pidid leppima asendusbussiga

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuna trammiliinid 1 ja 2 on alates tänasest remondis, pidid ühistranspordikasutajad hommikusel tipptunnil harjumuspärase rööbastranspordi asemel astuma hoopis bussi number 52.

Kuna trammipeatustes olid väljas viidad, mis näitasid inimestele kätte asendusbusside peatuse suuna, siis jäi Postimehe kaamera ette vaid üksikuid trammiootajaid. Üks neist oli väike tüdruk, kes ootas tõukeratas käevangus trammi, mis ta kooli viiks. Kuna bussiga kooli minemiseks südikust ei jagunud, ei jäänud tal muud üle, kui lasta isal end kooli viia.

Üllatuste vältimiseks tasub meeles pidada, et täna alanud remont kestab veel pikalt, sest välja vajab vahetamist 16 kilomeetrit rööpaid Viru väljakust Kopli depooni. Töid tehakse mitmes etapis ja need lõpevad 2017. aasta oktoobris. Seni teenindavad reisijaid 52. liini asendusbussid.

Ehitustööde esimene etapp Viru ringist Suur-Rannavärava teeni kestab tänavu 1. juunist kuni 31. augustini. Tööde käigus rajatakse Balti jaama kõrvale ajutine tagasipöördering, mis võimaldab alates 1.septembrist  taaskäivitada trammiliikluse Viru ringist Balti jaamani. Järgmises etapis septembrist 2016 kuni oktoobrini 2017 jätkatakse Kopli suunalise trammitee ehitamist Balti jaamast Kopli depooni. 2017. aasta suvel ehitatakse uus Skoone bastioni kõrvalt kulgev trammitee Suur-Rannavärava tänavast Balti jaama ajutise tagasipöörderingini.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles