Martti Kangur: kellel peaks olema ligipääs sõidukiomanike andmetele?

, Maanteeameti sõidukite registriosakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martti Kangur
Martti Kangur Foto: Erakogu

Maanteeameti sõidukite registriosakonna juhataja Martti Kangur kirjutab, miks peaksid sõidukijuhtide andmed olema kaitstud.

Õiguskantsler pöördus hiljuti maanteeameti peadirektori poole soovitusega võimaldada edaspidi eraparklatele juurdepääs registriandmetele, sest aastaid kestnud segaduse tõttu on eraparklatel ebamõistlikult keeruline sõidukiomanike andmetele ligi pääseda. 1. juulil 2011 jõustunud liiklusseaduse järgi on endiselt piiratud juurdepääs liiklusregistrisse kantud isikute andmetele.

Piiratud juurdepääsuga andmeid võib väljastada kolmandatele isikutele õigustatud huvi olemasolu korral, mille peab tuvastama maanteeamet kui liiklusregistri vastutav töötleja. Sõna «võib» jätab maanteeametile siinkohal ulatusliku kaalutlusruumi: isegi õigustatud huvi olemasolu korral ei pea andmeid väljastama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles