Alaealine sarisüütaja sai kohtult karistada (1)

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletikk.
Tuletikk. Foto: Peeter Langovits

Pärnu maakohus karistas täna alaealist noorukit üle 108 000 euro kahju tekitanud süütamiste eest tingimisi vangistusega.

Kohus tunnistas praeguseks 17-aastase nooruki süüdi võõra asja rikkumises ja hävitamises ning karistas teda kaheaastase vangistusega, millest arvestati maha tema vahi all oldud aeg kaks kuud ja 12 päeva, ning mõistis karistuse ülejäänud osa talle tingimisi kolmeaastase katseajaga, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Ühtlasi alustas kohus nooruki käitumiskontrollile ja keelas tal tarvitada alkoholi ning pani talle kohustuse osaleda sotsiaalprogrammis. Karistuse mõistmisel arvestati, et noormees on alaealine ja varem karistamata.

Lääne ringkonnaprokuratuuri süüdistuse kohaselt süütas toona 16-aastane nooruk mullu 25. märtsist kuni 7. aprillini Pärnus Ringi, Lõuna, Rüütli ja Nikolai tänaval põlema kuurid ja Suur-Sepa tänaval asuva kõrvalhoone, tekitades kannatanutele kahju kokku üle 108 000 euro.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles