Eesti soovitab muuta Euroopa toiduabi jagamise korda

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Makaronid.
Makaronid. Foto: SCANPIX

Eesti põllumajandusminister Helir-Valdor Seederi arvates tuleks muuta senist Euroopa toiduabi jagamise korda, kuna maailmas valitseb nüüd juba toidupuudus.

Seeder juhtis toiduabi jagamise teemat euroliidu põllumajandusministrite nõukogus käsitledes oma kolleegide tähelepanu sellele, et võrreldes 20 aastat tagasi valitsenud olukorraga, kui alustati toiduainete jagamisega ühenduses enim puudust kannatavatele isikutele, on tänaseks olukord oluliselt muutunud, teatas põllumajandusministeerium.

«Kui algselt oli toiduabi programmi eesmärk põllumajandustootjate käest kokku ostetud sekkumisvarudest lahti saamine, siis täna oleme olukorras, kus maailmas valitseb pigem toidupuudus ning sekkumisvarud on lõpukorral. Seega on toiduabi jagamise senine põhjus ära langenud,» ütles Seederi nõukogu istungil.

Ministri sõnul Eesti toetab puudustkannatavatele inimestele toiduabi jagamist, küll aga võiks see pigem kuuluda sotsiaalpoliitika valdkonda, mitte olema osa ühisest põllumajanduspoliitikast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles