Politsei kuulas Vao elanikke tunnistajatena üle

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vao majutuskeskuse elanikud. Ka Albaania perekond elas Vao majutuskeskuses, kuid tänaseks on nad sealt välja kolinud ning iseseisvat elu alustanud. Illustratiivne foto.
Vao majutuskeskuse elanikud. Ka Albaania perekond elas Vao majutuskeskuses, kuid tänaseks on nad sealt välja kolinud ning iseseisvat elu alustanud. Illustratiivne foto. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Esmaspäeval kuulasid politsei- ja piirivalveameti töötajad Soome piirivalve palvel üle kaks Vao varjupaigataotlejate majutuskeskuse elanikku, kes on tunnistajad Soomes algatatud kriminaalasjas.

«Võimalike tõendite leidmiseks otsiti läbi nende eluruumid. Inimesed, kellelt ütlused võeti, ei ole kuriteos kahtlustatavad,» selgitas riigiprokuratuuri pressiesindaja Ilmar Kahro. Kuna infot koguti Soome menetluse tarbeks, siis ei saa prokuratuur tema sõnul menetlust sisuliselt kommenteerida.

Napisõnaline on uurimisest kõneldes ka Soome piirivalve. Uurimist juhtiva Soome piirivalve kuritegude ennetamise osakonna uurija Jan Sundelli sõnul ei saa nad käimasoleva uurimise kohta kuigi palju rääkida: «Tegemist on Soome piirivalve kohtueelse menetlusega ja see puudutab suures mahus illegaalse piiriületuse organiseerimist ehk inimsmugeldamist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles