IRL asus Jõksi selja taha

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Jõks lubas riigipeaks saamise korral oma tegevuses Eesti Vabariigi presidendina juhinduda väärikusest, vabaduses ja vastutusest.
Allar Jõks lubas riigipeaks saamise korral oma tegevuses Eesti Vabariigi presidendina juhinduda väärikusest, vabaduses ja vastutusest. Foto: Eero Vabamägi

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) volikogu kinnitas eile Tallinnas Kultuurikatlas ühehäälselt vandeadvokaat Allar Jõksi (51) ametlikult erakonna presidendikandidaadiks. IRLi volikogu loodab koondada tema kui erakondadeülese kandidaadi taha ka teiste erakondade toetust.

Erakonna esimees Margus Tsahkna ütles, et äärmuste omavahelise vastandumise asemel on vaja tasakaalustavat, talupojamõistuslikku lähenemist, mida kunagine õiguskantsler Jõks erakondadeülese kandidaadina esindab.

«Vastandumine ja äärmustevaheline kraaklemine ei vii ühiskonda edasi. Peame keskenduma nii presidendikandidaadi valikul kui ka igapäevases poliitikas olulisele: eesti rahva püsimisele ning rahvusriigi arengule,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles