Kiisler oravatele: minu amet kaob alles pärast haldusreformi

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Nemvalts

Regionaalminister Siim Kiisleri sõnul võib regionaalministri koha kaotamise üle tõsiselt arutlema hakata kohe, kui haldusreform on ellu viidud.

Tema sõnul eeldab see Reformierakonnalt poliitilist julgust asuda toetama IRLi ettepanekut omavalitsussüsteemi korrastamiseks.

«Eesti vajab võimekaid omavalitsusi, mis suudavad ise kõiki oma ülesandeid täita. See eeldab ka piisavat elanike arvu. Olen pakkunud Reformierakonnale aruteluks variandi, mille alusel tulevased omavalitsused oleksid võrreldavad tänaste maakondadega,» ütles Kiisler.

Regionaalminister tuletas meelde, et IRL küsib riigikogu valimistel rahvalt mandaati haldusreformi tegemiseks, sest tugeva regionaalse majanduse tekkeks on vajalikud tugevad regionaalsed keskused.

«Nende tekkeks tuleb lõpuks läbi viia haldusreform, mis tugevdab omavalitsusi ja tekitab neile reaalse suutlikkuse tegeleda ettevõtluse arendamisega,» leidis Kiisler.

Reformierakond lubab valijatele ühendada regionaalministri haldusala ning põllumajandusministeeriumi üheks maaeluministeeriumiks, et nende juhtimist tõhustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles