Ott Lumi: Ossinovski käik oli nutikas (1)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Lumi.
Ott Lumi. Foto: Tairo Lutter

Poliitikavaatleja ja suhtekorraldaja Ott Lumi peab Sotsiaaldemokraatliku erakonna vastandumist EKRE-le poliitikas küllalt tavapäraseks.

«On selge, et Konservatiivne rahvaerakond on suutnud viimaste kuude vältel jõuliselt poliitikakeskset teemat dikteerida ja Ossinovski käik väga selgete sõnumitega sellele vastanduda oli põhimõtteliselt nutikas,» ütles Lumi.

«Kui vaadelda seda sammu pelgalt poliittehniliselt, siis see käik on põhimõtteliselt õnnestunud,» arutles ekspert.

Samas ei taandaks Lumi seda pelgalt poliittehnoloogiale, sest tema hinnangul hakkabki Eesti poliitika võtmeküsimuseks kujunema avatuse ja suletuse omavaheline võitlus.

«Ma arvan, et Ossinovski mõnevõrra ootamatu jõuline sõnavõtt tähendab lihtsalt seda, et teised erakonnad peavad end sellel teljestikul senisest konkreetsemalt määratlema. Muidugi jäävad suurerakondade omad kõneisikud, kes võivad endale teadlikult lubada erakonna peatelje eiramist, aga ma usun, et see küsimus muutub selliseks, et erakonna distsipliin toimib siin üha tugevamini,» kommenteeris poliitikavaatleja.

Küsimuse peale, kas selline käik SDE poolt võiks EKRE aktsiaid hoopis kergitada, arvas Lumi, et see tõus võrreldes tänasega ei ole pikaajaline ja märkimisväärne, kuid lisas, et nii nagu Ossinovski ka ise ütles, kannavad nemad suletud ühiskonna ja teatud laadi konservatiivsuse märki kõige selgemini.

«Üldiselt arvan ma, et see konflikt Eesti poliitikas eskaleerub nii ehk naa ja Ossinovski sõnavõtt tõi selle tõsiasja lihtsalt tugevalt esile,» oli Lumi arvamusel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles