Riigi julgeoleku volitatud esindajaks saab Märt Kraft

Mirjam Mäekivi
, Postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Kraft
Märt Kraft Foto: Margus Ansu

Alates märtsist asub kaitseministeeriumis riigi julgeoleku volitatud esindaja (National Security Authority, NSA) ametikohale Märt Kraft, kes kuni jaanuari lõpuni töötab siseministeeriumi kantslerina.

Kaitseminister Jaak Aaviksoo sõnul on riigi julgeoleku volitatud esindaja mõjult ja vastutuselt äärmiselt oluline julgeolekuinstitutsioon salastatud teabe kaitsmisel ning seega Eesti kui usaldusväärse riigi maine hoidmisel meie liitlaste ja partnerite seas, mistõttu on tal hea meel, et Märt Kraft soostus selle ametikoha vastu võtma, teatas ministeerium.

Samuti loodab Aaviksoo, et teabeameti senise juhi Tarmo Türksoni liikumine siseministeeriumi kantsleriks ja Krafti asumine NSAks süvendab kaitse- ja siseministeeriumi vahelist koostööd Eesti elanike julgeoleku tagamisel.

Riigi julgeoleku volitatud esindaja institutsioon vastutab NATO, Euroopa Liidu, välisriikide ja teiste rahvusvaheliste organisatsioonide salastatud teabe vastuvõtmise, töötlemise ja hoidmise eest kõikides Eesti riigiasutustes, saatkondades ja kaitseväe üksustes. Riigi julgeoleku volitatud esindaja allub vahetult kaitseministeeriumi kantslerile.

Senine riigi julgeoleku volitatud esindaja Ingvar Pärnamäe asus jaanuari algusest tööle kaitseministeeriumi kaitseinvesteeringute asekantslerina.

Märt Kraft on sündinud 1966. aastal Tartus. Ta on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli majanduse erialal ning töötanud erasektoris ning kaitseministeeriumi logistika asekantslerina. Alates 1999. aastast töötas Kraft siseministeeriumi kantslerina.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles