Migrantide ümberjagamiseks on vaja globaalset kokkulepet (2)

Hanna-Hulda Reinkort
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uku Särekanno sõnul on Eesti idapiir rändesurve all seni vastu pidanud, sest venelased on teinud oma tööd kokkuvõttes hästi.
Uku Särekanno sõnul on Eesti idapiir rändesurve all seni vastu pidanud, sest venelased on teinud oma tööd kokkuvõttes hästi. Foto: Hanna-Hulda Reinkort

Põgenike arv on maailmas rekordiline, rände motivaatorid pole kadunud ja liikumisvõimalused samas laienenud, mõtestab rändekriisi hetkeseisu Eesti alalise esinduse Euroopa Liidu juures nõunik Uku Särekanno. Endiselt leidub Kolmanda Maailma riikides väga palju inimesi, kes ei näe muud võimalust kui liikuda Euroopa poole.

-Rändevoog on taas kandunud läände. Mis vahendid on Euroopa Liidul, et saavutada ka Liibüaga samasugune kokkulepe nagu Türgiga?

Need vahendid on suuresti sarnased, kui välja arvata võib-olla ehk viisavabadus. Peaasjalikult saabki pakkuda raha, võimekuse suurendamist ehk ELi piirivalve aluste kaasamist ja muid võimalikke toetusi, mis võiksid riigile motiveerivad olla.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles