Vandeadvokaat Toomas Alp sai tingimisi vangistuse

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Alp.
Toomas Alp. Foto: Liis Treimann

Pärnu maakohus mõistis täna vandeadvokaat Toomas Albi oma kliendi valeütluste andmisele mahitamise eest tingimisi vangi.

Kohus mõistis 45-aastase Albi süüdi valekaebuse esitamisele ja valeütluste esitamisele kihutamises ning määras talle üheksa kuu ja 28 päeva pikkuse vangistuse kolmeaastase katseajaga, ütles maakohtu pressiesindaja Elo Kirsipuu ERR Uudistele.

Mullu aprillis kuulutas maakohus protsessi Albi üle kinniseks tema toonase kaitsja Küllike Nammi taotlusel õigusemõistmise huvides, sellele ei olnud vastu ka Lääne ringkonnaprokurör Sirje Hunt.

Süüdistuse kohaselt kihutas Alp oma alaealise kaitsealuse venna Vladimiri osalusel 2006. aasta suvel Viljandis noorukit esitama teadvalt valekaebust politseiniku käitumise kohta ülekuulamisel.

Valekaebuse eesmärk oli panna kahtluse alla oma kaitsealust süüstavad ütlused, mida too oli ülekuulamisel andnud, märkis süüdistus, samuti kallutasid Alp ja Vladimir 2006. aasta sügisel Ennu andma samas kriminaalasjas kohtueelsel uurimisel tunnistajana teadvalt valeütlusi, millega kaasnes tõendite kunstlik loomine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles