Narva Eesti Selts tahab oma maja koguduse pankrotipesast välja osta

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kogudusele kuuluv hoone Narvas Vabaduse tänaval.
Kogudusele kuuluv hoone Narvas Vabaduse tänaval. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Narva Eesti Selts algatas annetuskampaania, mille abil loodab enda kasutuses oleva maja Narva Aleksandri koguduse pankrotipesast välja osta.

«Enne sõda oli Narva Eesti Seltsil oma maja Vestervalli tänaval. Majas oli 1000 kohaga saal sõnalisteks üritusteks. Sõja ajal sai hoone kannatada ning nõukogude ajal ehitati ümber kinoteatriks «Punane Täht», mis praeguseks on lammutatud. Hoone asukohal on praegu piiritsooni ala,» kirjutas Narva Eesti Selts sotsiaalmeediasse postitatud teates.

Postituses selgitati, et Aleksandri kogudusele kuulunud endine Peetri koguduse algkooli hoone aadressil Vabaduse 20 on MTÜle Narva Eesti Maja peavarju pakkunud 2002. aastast. «Tegutsesime edukalt kuni aastani 2015, mil kuulutati välja koguduse pankrot.»

«Möödunud sügisel ja talvel küll tunnustati meie kehtivat lepingut, kuid ei kindlustatud soojaga ja lülitati välja ka veevarustus. Olime edasi neljas ruumis, mida kütsime elektriga ja kandsime seetõttu ka suuremaid kommunaalkulusid. MTÜ Narva Eesti Maja omab lepingut ruumide rendiks kuni 2017. aasta maikuuni, edaspidise osas puudub kindlustunne. Teada on vaid see, et meid ei murra – oleme tegutsenud aegade ja riigikorra kiuste, leiame lahenduse ka edaspidiseks,» seisis pöördumises.

Selts soovib praegu endale oma maja, kus ei peaks sõltuma enam kellestki, ning on seetõttu kutsunud ellu ka annetuskampaania, mille raames kogutud vahenditest saaks soetada Vabaduse 20 asuva hoone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles