Otseülekanne: sotsiaalkomisjon arutab HIVi ja aidsi ravi rahastamist

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Riigikogu sotsiaalkomisjon arutab täna avalikul istungil huvigruppidega HIVi ja aidsi ravi ning narkomaanide rehabilitatsiooniteenuste vajadusi, Postimees teeb istungist otseülekande.

Riigieelarvest eraldatakse järgmisel aastal täiendavalt 600 000 eurot HIVi ennetustegevuseks ja teenuste mahu suurendamiseks. Rahajaotus tuleb otsustada riigiasutuste ja mittetulundusühingute koostöös ning avalikul istungil saavad kõik osapooled selles küsimuses arvamust avaldada.

Terviseameti andmeil on Eestis aastate jooksul diagnoositud HI-viirus 9360 inimesel, sealhulgas aids 474 inimesel. Viimasel seitsmel aastal ei ole uute juhtude arv oluliselt vähenenud. 2015. aastal diagnoositi Eestis 270 uut HIVi nakatunud inimest, mis on 20,5 juhtu 100 000 elaniku kohta. Eesti on Euroopa Liidus jätkuvalt esikohal uute HIVi juhtude arvu poolest.

Istungil teevad ettekanded Tervise Arengu Instituudi, Viljandi haigla, MTÜ Me aitame sind, haigekassa ja sotsiaalministeeriumi esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles