Joodikud jauravad Tartu maantee ääres (2)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joodikud Tartu maantee ääres Keskturu lähedal.
Joodikud Tartu maantee ääres Keskturu lähedal. Foto: Jaanus Lensment

Joodikud kogunevad kangekaelselt Tallinnas Keskturu lähedal Tartu maantee äärsetele pinkidele, hoolimata sellest, et politsei neid sealt mõnikord lausa mitu korda päevas kainestusmajja toimetab.

Soojal ajal koguneb räsitud välimusega kodanikke pinkidele päris palju. Päeva teisel poolel on täiesti tavaline pilt, et pooltel pinkidel magavad väsinud inimesed juba peatäit välja, pooltel aga on ennast sisse seadnud mõneliikmelised grupid, kelle seas käivad ringi turu juurest kioskist ostetud olmekeemiapudelid. Niisugune olukord valitseb seal juba aastaid, täpsemalt alates 2006. aastast, kui Tartu maantee rekonstrueerimise käigus pandi tee äärde ka pingid.

Politseile on Tartu maantee äärne väga tuttav. «Peaaegu alati, kui ilm on ilus, saab politsei seal asuvatel pinkidel aega veetvate inimeste pärast mitu väljakutset päevas ning sõltuvalt päevast tuleb teha ka reise kainestusmajja nendega, kes jookide tarbimisega liialdanud on,» rääkis Põhja prefektuuri kesklinna politseijaoskonna piirkonnavanem Uudo Sepa. Ta lisas, et politsei tuleb kutsuda siis, kui avalikku korda rikutakse.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles