Läänemaa hingekarjasel lasub pedofiiliakahtlustus

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ministeeriumid püüavad koostöös kolmanda sektori organisatsioonidega parandada teadlikkust, kuidas näiteks seksuaalsete hälvetega isikuid hoida eemale tööst lastega.
Ministeeriumid püüavad koostöös kolmanda sektori organisatsioonidega parandada teadlikkust, kuidas näiteks seksuaalsete hälvetega isikuid hoida eemale tööst lastega. Foto: Teet Malsroos/ Õhtuleht

Hiljutine Läänemaa skautide maleva juht ja Mihkli koguduse hingekarjane Toomas Maarand pole juba kuu aega seotud kummagi tööga, sest on saanud esialgse kahtlustuse pedofiilias.

Lääne ringkonnaprokuratuurist kinnitati, et Maaranda kahtlustatakse tõsistes kuritegudes, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Tõepoolest, kriminaalmenetlus on alustatud selle isiku suhtes, nimelt seksuaalse enesemääramise vastaste süütegude osas,» kinnitas Lääne ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Jüri Pikma.

«Tõsi, ma pean ütlema, et lõplik kahtlustus on talle esitamata, see on täpsustamisel, aga menetlus on tõepoolest olemas,» lisas ta.

Maaranda on analoogsete kuritegude eest juba paarikümne aasta eest karistatud, toona jäi ta ilma oma tööst kooliõpetajana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles