Jänes tahab spordipreemiateks ligi kolmveerand miljonit

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti paarisaerulise neljapaadi liikmed pärast finišit kommentaare andmas
Eesti paarisaerulise neljapaadi liikmed pärast finišit kommentaare andmas Foto: Jarek Jõepera /SL Õhtuleht

Kultuuriminister Laine Jänes teeb valitsusele ettepaneku eraldada hästi esinenud Eesti sõudjate ja rannavõrkpallurite premeerimiseks 675 000 krooni.

Kultuuriminister Laine Jänes teeb valitsusele ettepaneku eraldada preemia sõudmise Euroopa meistrivõistlustel meeste paarisaerulisel neljapaadil kuldmedali võitnud sõudjatele ja juunioride U-19 vanuseklassis rannavõrkpalli maailmameistrivõistlustel kuldmedali võitnud võrkpalluritele ning nende treeneritele, vahendas ministeeriumi pressiesindaja.

Eesti sõudjad Jüri Jaanson, Tõnu Endrekson, Andrei Jämsä ja Allar Raja võitsid meeste paarisaerulisel neljapaadil Ateenas toimunud sõudmise Euroopa meistrivõistlustel kuldmedali.

Kultuuriminister teeb valitsusele ettepaneku premeerida sõudjaid ja nende treenereid Tatjana Jaansoni ja Matti Killingut selle saavutuse eest kokku 450 000 krooniga.

Kultuuriminister teeb ka ettepaneku premeerida juunioride U-19 vanuseklassis rannavõrkpalli maailmameistrivõistlustel kuldmedali võitnud Kristo Kollot ja Oliver Vennot ning eduka rannavõrkpallipaari treenerit Rainer Vassiljevit kokku 225 000 krooniga.

Kollo-Venno alistasid maailmameistrivõistluste finaalis USA paari.

Käesoleva aasta jaanuaris leppis valitsuskabinet kokku tiitlivõistlustel edukalt esinenud sportlaste ja treenerite premeerimise tingimused, kus Euroopa meistrivõistluste kuldmedali väärtus on 300 000 ja juunioride
maailmameistrivõistluste kuldmedali väärtus 150 000 krooni.

Valitsuskabineti liikmed on varem leppinud kokku, et koos häid tulemusi saavutanud sportlastega premeeritakse ka nende treenereid sportlastele määratud summast kuni 50 protsendi ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles